anders töråsen
leg. fysioterapeut i Norrköping
World Class Health Care
S:t Persgatan 19
601 86 Norrköping
011-16 80 80
anders.torasen@telia.com
Modell av ryggrad Äpple med akupunkturnålar Knä som behandlas

Bedömning

Första besöket inleds med en undersökning. Din beskrivning av de problem som Du söker för och undersökning av kroppens leder, muskler och nerver ligger till grund för fortsatt behandling.

Manuell behandling

Behandlingen består av olika tekniker (ledmobilisering, manipulation och nervmobilisering) som syftar till att minska smärta, öka rörlighet och reducera muskelspänningar. De manuella tekniker som jag använder mig av har jag tillägnat mig genom examen i Ortopedisk Manuell Terapi steg 2, examen i Funktionell Manuell Terapi samt utbildning i Biomedicinsk Manuell Terapi, Medicinsk Diagnos och Terapi (MDT), the Mulligan Concept och SNAP.

Rehabiliteringsträning

Är förlagd till World Class välutrustade lokaler i Pronovahuset. Jag bygger upp individuellt anpassade träningsprogram vid ex. opererade och ickeopererade korsbandsskador, axelluxation, acromioplastik, höft- och knäartros, stabiliserande ryggträning m.m.

Smärtlindring

I kombination med manuell behandling eller som fristående behandling använder jag akupunktur och elstimulering (ex. interferens). I kombination med manuell behandling använder jag akupunktterapi (en teknik där akupunkturpunkter stimuleras utan nålar). Jag har också möjlighet att via Hjälpmedelscentralen förskriva TENS-apparat.

Leg. sjukgymnast Anders Töråsen, Innehar F-skattsedel, Organisationsnummer: 680902-6674